Ponedeljak 11.01.2016.
13:00
Tanjug, Vestionline

Konačno najava Oskara? Trijumf Dikaprija na Zlatnom globusu

Reuters

Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dobio je holivudski zavodnik Leonardo Di Kaprio za ulogu u istorijskom filmu "Povratnik" (The Revenant). Tokom pobedničkog govora on se pre svega zahvalio svom kolegi Tomu Hardiju, koji je inače glavni negativac u pomenutom filmu. "Povratnik" je proglašen i najboljom dramom.

Najbolja glumica u drami po izboru žirija je Bri Larson za film "Soba" (The Room). Oskarovka Dženifer Lorens pobednica je u kategoriji komedije ili mjuzikla za ulogu u filmu "Džoj" (Joy), dok je u istoj kategoriji za muškarce nagradu odneo Met Dejmon za ulogu u filmu "Marsovac" (The Martian). Inače ovaj film je i najbolji u pomenutom žanru.

Reuters
Dženifer Lorens je očekivano pobedila i ove godine

U kategoriji za sporednu ulogu na filmu u ženskoj konkurenciji pobedila je Kejt Vinslet za film "Stiv Džobs", a u muškoj je pobednik Silvester Stalone za ulogu u filmu "Krid" (Creed), što je možda i najveće iznenađenje na ovogodišnjoj dodeli prestižnih nagrada.

Stalone je dobio nagradu 29 godina posle prvog filma o slavnom bokseru Rokiju.

Reuters
Čuveni Roki i dalje je veoma popularan

- Želim da se zahvalim svom imaginarnom prijatelju Rokiju Balboi što je bio najbolji drug kog sam ikada imao - rekao je oduševljeni Stalone prilikom primanja nagrade.

Zlatni globus za životno delo pripao je još jednom oskarovcu Denzelu Vošingtonu.

2024 © - Vesti online