Ponedeljak 11.01.2016.
09:46
Srna

"Ogromna opasnost od napada vehabija na Balkanu. Turska i BiH rade na tome"

Medija Centar Beograd
Pokretanjem talasa izbeglica, Turska želi da menja demografsku strukturu stanovništva na Balkanu. Poznato je da su Erdogan i Izetbegović kućni prijatelji: Dževad Galijašević

Galijašević je upozorio da Turska, na čelu sa premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom, sarađuje sa islamistima, te propuštanjem izbeglica podržava ekstremistički pokret na Balkanu.

- Pokretanjem talasa izbeglica, Turska želi da menja demografsku strukturu stanovništva na Balkanu i dovede nas u socijalno bezizlaznu situaciju. Evropa se od toga štiti zidovima, a mi? -upitao je Galijašević za "Pink". On je naveo da Erdogan zajedno sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem planski stvara takvo stanje na Balkanu. 

- Vlasti u Sarajevu i Ankari sarađuju. Poznato je da su Erdogan i Izetbegović kućni prijatelji. Oni u dogovoru, planski, stvaraju takvo stanje na našim prostorima - rekao je Galijašević i istakao da politički krugovi u BiH, na Kosovu, kao i iz makedonskog podeljenog društva, pomažu teroristima.

- Prema izveštajima bezbednosnih agencija, u BiH postoji 3.400 lica koja su povezana sa terorizmom, pranjem novca i najtežim oblicima organizovanog kriminala. Sa druge strane, ako uzmete u obzir podršku koju ta lica imaju u političkim krugovima BiH, onda govorimo o pet do šest procenata ukupne muslimanske populacije u BiH. Dakle, reč je o vojsci od 100.000 ljudi - rekao je Galijašević, koji je ocenio da su ove pretnje više nego ozbiljne, a strah sasvim opravdan.

- Hitno nešto treba preduzeti - poručio je Galijašević.

2024 © - Vesti online