Subota 09.01.2016.
22:22
J. L. Petković - Vesti

Monasi Dečana pozivaju na pomoć Srbima u Goraždevcu

en.wikipedia.org
U Goraždevcu potreban kvalitetan video nadzor

U pismu dostavljenom medijima, oni navode da su ideju podržali navijači Zvezde - Delije i Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, i da su već preko svojih prijatelja počeli da prikupljaju sredstva za ostvarenje projekta video nadzora.

- Pozivamo vas da svojim prilozima pomognete ovaj projekat koji je važan za bezbednost i opstanak jedine veće Srpske zajednice na području Peći. Sve potrebne informacije u vezi sa projektom video nadzora i načinom uplate na devizni račun  možete da dobijete od monaha Isaije na isaijadecani@gmail.com, navodi se u saopštenju.

Početkom decembra u Goraždevcu kod Peći samo u jednoj noći dogodilo se nekoliko oružanih napada. Pucano je na kuću Saše Petrovića,  zapaljen je automobile Srboljuba Kolašinca i izrešetan još jedan automobile. Mecima je oboren spomenik žrtvama NATO bombardovanja i dvojice dečaka ubijenih 2003. godine dok su se kupali u reci Bistrici, stravičnom zločinu koji se dogodio nakon dolaska KFOR-a. Sličan napad se prethodno dogodilo u julu prošle godine. 

2024 © - Vesti online