Subota 09.01.2016.
17:33
Tanjug

"Hrvatski ministar izmišlja zbog nervoze"

Tanjug
Srbija će nastaviti da insistira na miru u regionu: Ivica Dačić

On je naglasio da „nema većeg pokazatelja nervoze, od potrebe da se izmišlja“, a upravo tu potrebu pokazao je hrvatski ministar, kada je, kako navodi, izmislio da su premijer Aleksandar Vučić i on bili visoki zvaničnici vlasti u vreme rata u Hrvatskoj.

- „Zato bi gospodin tehnički ministar mogao da razmisli zbog čega je nervozan. Zbog nekadašnjeg rata ili zbog jasnog odgovora Srbije na njegove ratnohuškačke izjave. No, bez obzira na to šta je razlog, mogu samo da mu poručim da će Srbija nastaviti da insistira na miru u regionu, ali i da će braniti svoje nacionalne interese“ - istakao je Dačić u saopštenju.

On je ukazao da Hrvatska i Srbija znaju da prepoznaju lažne patriote, da im zahvale, i da idu napred ka miru i saradnji u kojoj će svako zveckanje oružjem biti nepotrebno.

Kotromanović je, u svojoj reakciji na saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Srbije povodom njegove ranije izjave o nabavci naoružanja za hrvatsku Vojsku, tvrdio da je „četiri ratna sukoba (Slovenija, Hrvatska, BiH i Kosovo) inicirala srpska tadašnja Vlada, u kojoj su Dačić i Vučić bili visoki zvaničnici.

„I zato mi je danas lično drago da čujem da se zalažete za mir i stabilnost regiona", naveo je Kotromanović.

2024 © - Vesti online