Subota 09.01.2016.
11:53
b92.net

CIA: Hitler se nije ubio, pobegao je na Kanare

wikimedia.org/German Federal Archive
Sve više sumnji u Hitlerovo samoubistvo

Bob Baer koji ima 21 godinu iskustva u kontraobaveštajnim poslovima i špijunaži, kaže da zvanična istorija o završetku Drugog svetskog rata nema uporište u realnosti. 

On tvrdi da je na osnovu novoobjavljenih dokumenata Federalnog istražnog biroa (FBI) jasno da su čak i tadašnji istražitelji sumnjali u verziju događaja prema kojoj je Hitler oduzeo sebi život pucnjem u glavu. 

Prema dokumentarcu pod nazivom “Hunting Hitler” na kanalu History Channel, nije bilo očevidaca Hitlerovog samoubistva, niti dokaza da je iko pronašao njegovo telo u bunkeru. 

Baerov tim je prateći deliće dokaza otkrio da je moguće da je Hitler pobegao preko Templhof aerodroma na dan kad je poslednji put viđen u javnosti. Jedna od letelica koja je napustila Nemačku tokom masovnog egzodusa nacista, verovatno je nosila njegov prtljag. 

- Ono što nam vlada govori je laž. FBI dokumenti su dovoljni da se pokrene istraga. Ono što mi sada radimo je preispitivanje istorije, istorije za koju smo mislili da je jasna i da je Hitler umro u bunkeru, ali što dublje idemo, jasno mi je da za to nemamo dokaze - rekao je Baer u dokumentarcu. 

Jedan od dokumenata koji su postali javni izražava zabrinutost zato što Hitlerovo telo nije pronađeno i što ne postoje dokazi o njegovoj smrti. 

Baer smatra da je Hitler pobegao na Kanarska ostrva, odakle je podmornicom otišao u Argentinu.

2024 © - Vesti online