Subota 09.01.2016.
09:54
Srna

Dodik: Šta mi imamo od BiH?

Srna
Milorad Dodik najavljuje referendum o statusu Srpske

- Ne razumem šta ti drugi imaju od priče o BiH od koje su samo uljuljkani i kao nešto se dešava. Igraju sport u kome dve trećine Bosne ne navija za BiH ni u čemu. Zašto onda ti ne formiraju sebi BiH od dela Federacije BiH koja im pripada? - upitao je Dodik. 

On je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da BiH ni Bošnjacima ne donosi ništa dobro, već samo patnju zbog nemogućnosti da se život uredi onako kako oni misle da treba. 

Dodik je upitao šta je to BiH ponudila Republici Srpskoj i konstatovao da je Srpska dala više za finansiranje BiH nego što je to dug Republike Srpske. 

- I šta mi imamo od toga? Šta mi imamo od toga što rade organi BiH? Da li je bilo neke koristi? Da li je doneta neka investicija? Da li imamo neku vidljivu stvar? Ništa nije urađeno - rekao je predsednik Republike Srpske. 

Dodik ističe da će se stvari rešavati referendumom, jer je to oblik kojim će biti rešena pitanja da li BiH ima ili nema, kakvo se želi uređenje, kao i još mnogo drugih stvari.

On je najavio da će biti održan i referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH, dodajući da će, ukoliko narod odluči da ne prihvata te institucije, onda je to obaveza svih i da nema druge odluke mimo te.

Dodik je kritikovao one koji su spočitavali odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, ističući da narod ne sme da padne pod spekulacije koje su iznesene protiv tog referenduma. On je podsetio da je referendum demokratska i civilizacijska tekovina koja se ne može zabraniti.

2024 © - Vesti online