Nedelja 10.01.2016.
09:38
Tanjug

Srpski "delfini" ruše hrvatske "barakude" u krcatoj Areni

Tanjug
Spremni za novo zlato: Srpski vaterpolisti u "Kombank areni"

Izabranici Dejana Savića osetili su novi montažni bazen u Areni dva dana uoči otvaranja i velikog derbija sa Hrvatskom.

Predsednik Vaterpolo Saveza Srbije Milorad Krivokapić izjavio je da su rasprodate sve karte za meč protiv Hrvatske na otvaranju prvenstva Evrope u KOMBANK areni i dodao da je bilo preko 40.000 zainteresovanih za ulaznice prvog dana.

- Na svakom prvenstvu bitan je kraj, ali imamo veliki motiv da krenemo sa pobedom. Imamo pritisak koji ćemo, verujem, pretvoriti u još veći motiv. Pobeda nad Hrvatskom donosi nam sigurnost - rekao je Savić Tanjugu na treningu u Areni.

Savić je poručio da njegov tim ne beži od uloge favorita u pohodu na treće evropsko zlato u nizu.

- Favoriti smo i to niko ne može da ospori. Međutim, i Hrvatska dolazi sa željom da ostvari dobar rezultat i neće se unapred predati. Mi smo u pravoj formi i nadam se da ćemo to pokazati na najbolji način - dodao je Savić. 

- Moramo da odradimo ono što znamo najbolje i ono što smo radili godinama. Ambicije? Kakve bi one bile kada igramo pred našim navijačima, ako ne bi bile najveće. One su još više porasle pošto se prvenstvo igra u Beogradu, za šta ćemo imati veći motiv - rekao je najbolji vaterpolista sveta Duško Pijetlović.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se u nedelju od 20.30 sati.

Srbija, kao naslednica nekadašnje SFRJ, je u muškoj konkurenciji sa 20 osvojenih medalja (šest zlatnih, devet srebrnih i pet bronzanih), odmah iza Mađarske koja ima 23 odličja (12-6-5), dok u ženskoj konkurenciji najbolje Italijanske sa pet zlata, a ukupno osam medalja. Šampionat Evrope u vaterpolu održava se od 10. do 23. januara.

Srbija će u muškoj konkurenciji igrati u B grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Maltom. Prethodno će se održati svečana ceremonija, a šampionat će otvoriti prvi čovek Organizacionog odbora predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

2024 © - Vesti online