Četvrtak 07.01.2016.
15:30
Vestionline

FS Gane: Ko je gledao Jagodinu, bacio je novac

fkjagodina.org.rs
Detalj sa spornog meča u Gani

Bila je to proslava 80. godina postojanja lokalnog tima, a čelnik GFA Abej Pobi smatra da je meč bilo "gubljenje vremena".

Pobi je istakao da je zatražio od GFA da istraži organizaciju i oba kluba kako se ne bi ponovili slični prijateljski mečevi.

- Ako imaš priliku da odeš na stadion i gledaš takvu utakmicu, onda je to gubljenje vremena. Meč nije bio važan, ne znam zašto su navijači gubili vreme tamo, mislim da je cena karata morala da bude manja - rekao je Pobi. 

Pobi smatra da je cena obične karte trebalo da bude jedan ganski cedi, što je oko 28 dinara, a duplo veća VIP ulaznica. Cena najjeftinije karte bila je 10 cedi (293 RSD), u centralnom delu tribina 20 (588 RSD), a VIP je koštala 150 (4.410 RSD). 

Meč je gledalo nekoliko hiljada navijača na stadionu koji prima oko 40.000 posetilaca. 

Lokalni mediji su žestoko kritikovali nastup igrača Jagodine na Baba Jara stadionu, kao i nezainteresovanost kluba istakavši da su morali da angažuju neke lokalne igrače jer su došli sa samo 10-11, zbog čega im preti tužba pred FIFA, te dobiju dresove i kopačke kako bi mogli da nastupe. 

Jagodina, koja je bila tek treći izbor Asante Kotokoa za prijateljski meč, 14. je u Super ligi Srbije koja se nastavlja krajem februara.

2024 © - Vesti online