Sreda 06.01.2016.
17:48
Tanjug

"Imaju zadatak da završe posao Tuđmana i ustaške emigracije"

Reuters
Karamarkova poruka znači da Srbi nisu dobordošli u Hrvatskoj smatra Linta

Orešković time, prema mišljenju Linte, zajedno sa Hrvatskom demokratskom zajednicom i koalicijom Most, koji su ga podržali za mandatara, šalje jasnu poruku preostalim Srbima u Hrvatskoj da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se isele ili asimiluju.

Linta ocenjuje kao antirpsku i izjavu predsednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka da nasilno nametanje ćirilice u Vukovaru nije dobro, jer se krši Ustavni zakon o manjinama, kao i da u Vukovaru još hodaju zajedno žrtve i zločinci.

- Na ovaj način Karamarko otvoreno širi mržnju i netrpeljivost prema preostalim Srbima u Hrvatskoj s ciljem da kod njih izazove osećaj straha i nesigurnosti - naveo je Linsta i dodao da je očigledno da i Orešković i Karamarko "imaju zadatak da završe posao svog idola Franje Tuđmana i ustaške emigracije da i ono malo Srba potpuno nestane sa područja današnje Hrvatske".

Linta je apelovao na visoku predstavnicu EU za spoljnu politku i bezbednost Federiku Mogerini da upozori Oreškovića i Karamarka da je neprihvatljivo njihovo antievropsko ponašanje sa ciljem negiranja ćirilice kao temelja nacionalnog i kulturnog identiteta Srba u Hrvatskoj.

2024 © - Vesti online