Sreda 06.01.2016.
14:21
Tanjug

Nikolić čestitao Božić: Da od ove godine živimo bolje

Tanjug
Poslao poruku mira celom svetu: Tomislav Nikolić

- Kao što se iščekuje sutrašnji najradosniji dan, tako i Srbija sa pravom očekuje da ovo bude jedna od poslednjih godina u kojoj Srbijom vlada kriza, nespokojstvo, nesigurnost i neverica i da konačno počnemo da živimo bolje nego do sada - istakao je Nikolić nakon unošenja badnjaka.

Predsednik je vernicima čestitao nastupajući Božić, poželevši im da im 2016. godina bude bolja od prethodne.

- Svim građanima Srbije i onima koji pripadaju SPC, a i onima koji ne pripadaju, želim da kažem da na njih podjednako mislim baš kao i na one sa kojima sam u istoj veri, najradosnijim hrišćanskim pozdravom Mir božiji, Hristos se rodi. Neka da Bog da ova godina bude bolja od prethodne - poručio je Nikolić.

Poželeo je i da poruka o miru među ljudima dopre do svakog srca ne samo u Srbiji, već i širom sveta.

- Unošenjem badnjaka u Predsedništvo Srbije želeo bih da simbolično pozovem sve građane Srbije da se okrenu ljudima oko sebe, ne samo sebi, nego i onima oko njih, koji možda tiho pate zbog njihovog činjenja ili nečinjenja. Srbija je dovoljno velika, mudra i plemenita da svako može barem jednom pored sebe da pomogne - istakao je Nikolić.

Službu u Predsedništvu Srbije služio je protojerej Milojko Milivančević iz Vaznesenjske crvke, koji je predsedniku države i njegovim saradnicima čestitao Božić, poželevši im mir i zdravlje.

Tanjug
Premijer Srbije je na Badnji dan posetio Sigurnu kuću

Vučić čestitao Božić

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Božić sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve.

- Vaša svetosti, vama, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke uz želju da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provedu sa najbližima u miru, ljubavi i blagostanju - napisao je Vučić.

Premijer je takođe poručio:

- Neka vam Božić donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka. Mir Božiji, Hristos se rodi.

Tanjug

Badnji dan u prostorijama SNS-a

Srpska napredna stranka je, unošenjem badnjaka u sedište stranke na Novom Beogradu, obeležila Badnji dan, a njen potpredsednik Nebojša Stefanović poručio je da su reforme nezaustavljiv proces koji Srbija nikada neće napustiti. Prema njegovim rečima, SNS u ovoj godini nastavlja da oseća najveću odgovornost za građane Srbije i zemlju.

- Pred nama je još mnogo rada i sve ovo što moramo da uradimo, radimo zbog Srbije, a ne zbog sebe, zbog čitave naše zemlje i svih koji ovde žive - rekao je Stefanović i svima poželeo srećan Badnji dan.

2024 © - Vesti online