Sreda 06.01.2016.
12:46
B92, Tanjug

Ko se ubio na Tajlandu, Srbin ili Rus?

youtube.com/Ana Varagić
Mladić (28) je sebi ubrizgao nepoznatu supstancu koja se nalazila u pronađenim bočicama (Ilustracija)

Identitet nađene osobe nije saopšten, pored tela 28-godišnjaka pronađeni su oproštajna poruka, 2.400 dolara, špricevi i bočice, a kuća pripada Britancu poznatom po imenu Dejv, prenosi B92.

Tamošnji mediji navode da su odmah kontaktirani srpski diplomatski predstavnici, a za Tajland je zadužena srpska ambasada u Džakarti.

Nije u srpskoj evidenciji

I dalje se čekaju zvanične informacije od tajlandske policije, ali kako se nezvanično saznaje, verovatno je došlo do zabune, pa srpske diplomate veruju da je u pitanju državljanin Rusije.

- Već 24 časa imamo urgentnu situaciju, pokušavamo da utvrdimo identitet osobe ciji su inicijali I. V. Osim oproštajne poruke i novca, pronađena je i vozačka dozvola, koja je iz Rusije, a broj pasoša koji je na njoj zapisan ne slaže se ni sa jednim dokumentom koji je u našoj evidenciji. Međutim, ruske kolege imaju broj u evidenciji - rekao je za B92 otpravnik poslova ambasade u Džakarti Vukašin Todorović.

Telo je poslato na obdukciju, a veruje se da je mladić izvršio samoubistvo tako što je sebi ubrizgao za sada nepoznatu supstancu koja se nalazila u pronađenim bočicama. Dve od pet bočica su pronađene prazne.

"Niko mene neće tražiti"

U oproštajnom pismu, koje nije potpisano, osoba se izvinjava "Dejvu" i navodi da mu je "žao što ovo radi u kući koja pripada Dejvovoj porodici, ali da nije imao gde drugde".

- Ti si jak, častan čovek. Sav novac koji nisam potrošio ostavljam ovde - 2.400 dolara. To je za tebe, nadam se da će ti pomoći. Moja poslednja želja je da moje telo bude kremirano. Niko mene neće tražiti - piše u poruci koju su objavili lokalni mediji u Pataji, tom popularnom turističkom odmaralištu u kojem živi veliki broj iseljenika iz celog sveta.

2024 © - Vesti online