Sreda 06.01.2016.
09:16 >> 12:10h
sputniknews.com, Vestionline

Lažna uzbuna u Berlinu: U paketu za Angelu ništa sumnjivo

Reuters
Kancelarija zapečaćena, Angeli Merkel zbog bezbednosti zabranjeno da dođe na posao

- Stručnjaci tokom provere nisu pronašli ništa sumnjivo - navodi se u saopštenju.

Kako je ranije saopšteno, policija je zabranila ulaz i obezbedila kancelariju nemačkog kancelara Angele Merkel zbog dobijenog sumnjivog paketa!

- Trenutno ispitujemo sadržaj paketa - bio je kratak u izjavi za Rojters portparol federalne policije iz Berlina.

Rojtersov očevidac rekao je da se u zapečaćenoj zoni nalaze četiri žuta poštanska paketa.

- Neidentifikovan objekat je pronađen oko 8.30 časova. Pošto su prostorije u kojima radi kancelar od posebnog značaja, policija je odmah počela pregled sumnjivog paketa. Trenutno su blokirani svi ulazi u zgradu i specijalne službe rade na licu mesta - rekao je porparol policije.

Zgrada u kojoj se nalazi sumnjiv paket biće zatvorena sve dok policija na odredi koliki je nivo pretnje u pitanju.

Bio planiran susret s ministrima

Nemačka TV stanica N24 je javila da je sumnjiv paket u stvari pismo (ili kutija) koje je isporučeno u prostorije kancelara u sredu ujutru. Neki od reportera s lica mesta, pak, licitiraju da su sumnjive pomenute četiri žute poštanske kutije, za koje se pretpostavlja da sadrže korespondenciju, a koje se nalaze izvan zgrade i mogu se videti na fotografijama s lica mesta.

Još nije poznato da li je Angela Merkel bila u zgradi u trenutku kad je otkriven sumnjivi paket, a Vlada Nemačke trenutno nema komentara na čitavu situaciju. Inače, planom rada bilo je predviđeno da danas, u kancelariji Merkelove, bude održan njen prvi ovogodišnji susret s ministrima.

2024 © - Vesti online