Utorak 05.01.2016.
19:39
sputniknews, Vestionline

Merkelova uništava svoj kontinent

Reuters
Sve je više nezadovoljnih politikom Angele Merkel

Dok Merkelova nastavlja sa sprovođenjem svoje migrantske politike, omogućavajući da veliki broj izbeglica iz severne Afrike i sa Bliskog istoka uđe u EU, u najvećim evropskim državama, kao i u samoj Nemačkoj sve više raste nezadovoljstvo njenim postupcima.

- Politika Merkelove sada se preispituje i u srcu nemačkih institucija - tvrdi u svojoj analizi francuski stručnjak Gabrijel Roben.

Francuski autor se pita koji su motivi nemačke kancelarke da vodi ovakvu migrantsku politiku.

Da li je to želja da se pomogne nemačkim kompanijama tako što će smanjiti rashode zapošljavajući migrante kao jeftinu radnu snagu?

Ili je to možda težnja Merkelove za internacionalizmom i kosmopolitizmom sovjetskog tipa koji je imala prilike da nauči dok je odrastala u Istočnoj Nemačkoj?

Unutar EU već je došlo do sukoba zato što mnoge zemlje Istočne Evrope otvoreno kritikuju politiku masovnih migracija jer žele da zadrže svoje nacionalne identitete i odbijaju da budu "lakeji Berlina" na evropskom kontinentu, navodi se u ovom tekstu.

- Vreme je da nemačka kancelarka redefiniše svoju politiku u cilju spasavanja kontinenta koji je već veoma oslabljen i doveden u opasnost - zaključuje Roben u svojoj analizi.

2024 © - Vesti online