Četvrtak 20.05.2010.
14:14
Vestionline

Mrđa najbolji fudbaler Superlige

Reprezentativac Srbijr Mrđa je istovremeno i najbolji strelac domaće lige - 22 gola. 

Fudbaler OFK Beograda Saša Marković je dobio nagradu kao najbolji mladi igrač u protekloj sezoni, dok je trener i šef stručnog štaba subotičkog Spartaka Zlatibor voda Zoran Milinković, proglašen za najboljeg stručnjaka u minuloj sezoni.

Prema izboru trenera superligaških klubova, najbolji tim u protekloj godini je:

Stamenković (Crvena zvezda) - Ninkov (Crvena zvezda) - Vilotić (Crvena zvezda), Krstajić (Partizan) - Lomić (Partizan)
Sredina terena, defanzivci: Fejsa (Partizan) - Petrović (Partizan)
Bočni, sredina: Lazetić (Crvena zvezda) - Tadić (Vojvodina) - Moreira (Partizan) - Mrđa (Vojvodina).

Za najbolju sliku sa superligaških terena u protekloj sezoni nagradu je dobio fotoreporter "Blica" Aleksandar Dimitrijević za fotografiju sa utakmice između Rada i Crvene zvezde.
 

Član idealnog tima domaćeg šampionata Dušan Tadić odlazi iz novosadskog kluba i nastavlja karijeru u Holandiji, prenose beogradski mediji. Za srpskog igrača interesovanje su pokazali i timovi iz Francuske, ali po rečima njegovog mendžera Zorana Pavlovića, bliži je prelasku u holandsku Ligu.

"Pregovori su se intenzivirali, Tadić ima dozvolu Novosađana da uz odgovarajuće uslove napusti klub, trgovina je u toku, blizu smo rešenja. Iz Holandije stižu primamljive ponude", izjavio je fudbalerov agent.

Iako je protekle zime Tadić bio na listi želja italijanske Sampdorije i Sportinga iz Hihona, do angažmana nije došlo. Čelnici Voše dali su dozvolu za njegov odlazak iz kluba, a cena talentovanog fudbalera je oko 2.5 miliona evra.

Tadić (21) je ponikao u klubu AIK Bačka Topola. U redove kluba iz Novog Sada došao je 2002. godine. U dresu Vojvodine odigrao je 104 utakmice i postigao 29 golova. 

2024 © - Vesti online