Ponedeljak 04.01.2016.
13:13
Vestionline, mozzartsport.com

Jagodinska tragedija: "Ćurani" se obrukali i napravili skandal u Gani

fkjagodina.org.rs
Skandalozan rezultat srpskog kluba

Na izletu "ćurana" u Africi nije bilo evropskih manira. Naprotiv. Fudbalski klub Tehiman Siti zapretio je tužbom zbog toga što je Jagodina protiv Kotoka na teren izvela i igrača koji nije njen član?! Ne jednog, ali taj jedan je sporan, jer je pod ugovorom sa Tehimanom.

Napadač Ebenezer Agjapong je na teren kročio u 56. minutu utakmice.

- Saznali smo da će Agjapong igrati tek kad smo videli sastave timove. Ovo je potpuno nepoštovanje od strane Jagodine zbog čega ćemo je prijaviti FIFA - rekao je za portal "GHANAsoccernet.com" predsednik Tehimana Miki Čarls i precizirao da su "ćurani" pokušali da na nedozvoljen način navedu Agjaponga da potpiše za Jagodinu, iako zvanično nisu otvorili pregovore sa njegovim klubom.

- Za to moraju da plate - grmi Čarls, koji otkriva i da su čelnici Jagodine mladog Agjaponga primetili na nekom turniru u Egiptu.

fkjagodina.org.rs
Kao da su sadili papriku, a nisu igrali fudbal

Pa posle kažite da srpski klubovi nemaju razvijenu skauting mrežu?

"Otimanje" Agjaponga, nažalost, nije bilo jedino nesvakidašnje sa turneje Jagodine po Crnom kontinentu. Prema navodima iz Gane, Jagodinci su u Kumasi doputovali sa svega jedanaestoricom fudbalera i bez stručnog štaba, pa se tim menadžer Vladica Milanović predstavio kao šef struke, dok je meštanin Sejdu Akvesi uvršten u protokol kao "pomoćni trener"?! Na terenu tinejdžeri od 18 ili 19 godina, pojedinci iz tabora srpskoligaškog kluba Tabane Trgovački, Jagodinine filijale, bez najboljih igrača poputAleksandra Filipovića, Danijela Gašića ili Danijela Mihajlovića… Na klupi četvorica omladinaca Kotoka koje su Jagodinci predstavili kao igrače na probi?!

Previše. Posebno za klub koji je do pre nekog meseca pričao o tome kako želi da sa Crvenom zvezdom, Partizanom i Vojvodinom oformi nekakvu veliku četvorsku srpskog fudbala i postane redovan učesnik evropskih takmičenja...

2024 © - Vesti online