Ponedeljak 04.01.2016.
10:19
Tanjug

Džihadisti pretili "Kameronu imbecilu": Ko si ti da osporavaš moć ID?

Reuters
Džihadisti nastavljaju sa javnim pogubljenjima zarobljenika (Foto: Arhiva)

Video snimak je objavljen na američkom portlu specijalizovanom za islamističke sajtove (SITE) i na njemu se vide petorica muškaraca iz Rake, koju džihadisti smatraju glavnim gradom svog kalifata, koji su priznali da su špijuni.
 

Zasad nije jasno iz kojih su zemalja žrtve, niti za koga su navodno špijunirali, a jedan od njih je pomenuo međunarodnu koaliciju, predvođenu SAD, koja se bori protiv Islamske države u Iraku i Siriji.

Na snimku se vide petorica muškaraca kako kleče dok iznad njih stoji pet maskiranih boraca naoružanih pištoljima. London je saopštio da zna za taj video snimak i da "ispituje njegov sadržaj".

Jedan od boraca Islamske države je, kako se vidi na snimku, na engleskom jeziku uputio poruku britanskom premijeru Dejvidu Kameronu, kog je nazvao imbecilom.

- Ovo je poruka za Dejvida Kamerona. Neverovatno je da smo se danas našli u situaciji da jedan beznačajan lider kao što si ti osporava moć Islamske države. Samo bi se imbecil usudio da pokrene rat protiv zemlje kojom vlada Alah i gde ljudi žive prema pravdi šerijata - rekao je džihadista.

On je poručio Kameronu da borci Islamske države "nastavljaju sa džihadom" i da će jednog dana "napasti vašu zemlju, gde će vladati šerijatom".

- Oni koji žele da nastave da se bore pod zastavom Kamerona treba da se zapitaju da li zaista misle da će njihova vlada voditi računa o njima kada padnu u naše ruke ili će vas napustiti kao što su napustili ove špijune, kao i one pre njih - istakao je borac Islamske države, prenela je agencija AFP.

Petorica zarobljenika ubijena su hicem u glavu.

2024 © - Vesti online