Ponedeljak 04.01.2016.
03:03
D. Lj. J. - Vesti

Srbin Makedonca prebio nasmrt

theemotionmachine.com
Tuča Makedonaca i srpskih turista: Proslava Nove godine u Ohridu prerasla u tragediju

Policija je privela još dvojicu Srba, ali do završetka istrage njihov identitet neće biti saopšten.

Portparol policije u Ohridu Stefan Dimovski je rekao da je srpski državljanin Matiloskog napao u blizini kafića Tabana, u centru grada, i naneo mu fatalne povrede od kojih je preminuo u bolnici.

- Dimitra je državljanin Srbije na trotoaru ispred ulaza u kafić udarao rukama i nogama po glavi i telu - pojasnio je Dimovski.

Ubistvu su prethodili žučna svađa i guranje dve grupe mladih ljudi u ohridskom kafiću u kom su proslavljali Novu godinu. Dimitar i dvojica njegovih prijatelja iz Ohrida sukobili su se s osumnjičenim Kraljevčaninom koji je bio u društvu dvojice prijatelja iz Srbije.

Tuču u kafiću je sprečilo obezbeđenje, ali su se mladići pobili ispred lokala, a Dimitar Matiloski je izvukao najdeblji kraj. Pretučenog, oblivenog krvlju i promrzlog, njega je pred zoru našla policija koja je patrolirala centrom grada. Dimitra su hitno odvezli u bolnicu, ali je bilo prekasno da ga lekari spasu.

Policija je ubrzo pronašla i privela osumnjičenog za ubistvo sa još nekoliko njegovih prijatelja koji su odseli u Tabani.

- Prilikom pretresa, u jednoj od soba pronađeno je šest srpskih državljana, među kojima i osumnjičeni. Oni su privedeni na razgovor u policijsku stanicu, nakon čega su trojica uhapšeni - rekao je portparol policije u Ohridu Stefan Dimovski.

Mračne uspomene

Ovaj tragičan događaj podsetio je Ohriđane septembar 2010. godine, kada je grupa mladića iz Ohrida nasmrt pretukla srpskog turistu Dejana Novakovića (34), iz Beograda. Na gradskom trgu i u kafićima u Ohridu i ovu Novu godinu je dočekalo mnogo turista iz Srbije.

2024 © - Vesti online