Četvrtak 20.05.2010.
12:33
Vestionline, Kurir

Srbi u vrhu favorita Rolan Garosa

Pre njih, prema mišljenju vodećih svetskih kladionica, nalaze se Rafael Nadal i Rodžer Federer, odnosno Žistin Enan i Serena Vilijams. Bukmejkeri su ponudili kvote po kojima na svaki uložen evro na pobedu najboljeg srpskog tenisera svih vremena dobijate novih 12, dok trijumf JJ donosi upola manji dobitak.

Iste kladionice sumnjaju da bi Ana Ivanović mogla da ponovi uspeh iz 2008. godine, kad je trijumfovala u glavnom gradu Francuske, budući da svoj ulog na nju u slučaju pobede možete da uvećate čak 25 puta.

Prema mišljenju kladionica, u muškoj konkurenciji prva tri igrača na ATP listi nalaze se u vrhu, s tom razlikom što su prvi reket Rodžer Federer i Rafael Nadal zamenili mesta.

"Uveren sam da će Novak osvojiti barem jedan Grend slem u 2010. Pobeda na takvom turniru i uspon na prvu poziciju su mu prioriteti. Što se tiče podloga, odgovaraju mu i trava Vimbldona i beton US opena, ali smatram da će titulu doneti iz Pariza", rekao je nedavno trener Novaka Đokovića Marjan Vajda.

S druge strane, u ženskoj konkurenciji situacija je drugačija i najbolje plasirana igračica Serena Vilijams nalazi se tek na drugom mestu iza 23. igračice na WTA listi Belgijanke Žistin Enan. Jelena Janković nalazi se na trećoj poziciji, koju na WTA listi zauzima Karolina Voznjacki, a koja se na ovoj lestvici nalazi stepenik niže. 

2024 © - Vesti online