Četvrtak 20.05.2010.
12:05 >> 20:13h
Vestionline

Srpska: Uhapšeno 48 narko dilera

 Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić kaže da je u toku ispitivanje privedenih, nakon čega će biti odlučeno za koja će biti zatražen pritvor.

Grubešić je napomenuo da će više detalja o ovoj akciji biti poznato sutra.

U okviru policijske akcije "Kodžaga" do 13.00 časova izvršen je pretres na 103 lokacije u BiH, uhapšeno je 48 osoba i zaplenjena veća količina narkotičkih sredstava, oružja i municije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo.

Čađo je istakao da se akcija, koja je usmerena protiv organizovanog kriminala, odvija na širem području RS, Federacije BiH i Brčko distrikta.

''Sprovedena akcija je međunarodnog karaktera, jer su organizovane kriminalne grupe rasturale drogu na području zapadnog Balkana'', rekao je Čađo.

Akcija je po nalogu Tužilaštva BiH istovremeno izvedena u Brčkom, Doboju, Bijeljini, Banjaluci, Prnjavoru, Odžaku i Čeliću.

U akciji, su učestvovali pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova RS i FBiH, policije Brčko distrikta, kao i kantonalni MUP-ovi Tuzle, Travnika i Orašja.

Združena akcija

 

Po nalogu Tužilaštva u više gradova Bosne i Hercegovine jutros je počela jedna od najvećih akcija združenih policijskih snaga. Planirano je oko 100 pretresa objekata i vozila osumnjičenih radi razbijanja lanca organizovanog kriminala, trgovine narkoticima i oružjem.


Akcija je sprovedena u više gradova, uključujući Brčko, Bjeljinu, Banja Luku, Odžak, Čelić, Doboj i Prnjavor. Tužioci iz Posebnog odeljenja Tužilaštva BiH za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju nalaze se na terenu i koordiniraju rad policijskih snaga.

2024 © - Vesti online