Četvrtak 20.05.2010.
11:22
Vestionline

OFK Beograd 'pazari' skromno

Treće mesto na tabeli završene Super lige i plasman u Evropu su sportska nagrada, do koje se stiglo sa minimalnim ulaganjima i velikim radom.

Dom "romantičara" - stadion OFK Beograd
"Sa Dejanom Đurđevićem na klupi smo napravili pogodak. Sledili smo zajedničku ideju i u letnjem prelaznom roku napravili veliku stvar. Doveli smo deset igrača i ideju da ekipu izbalansiramo po pozicijama i godištima - sproveli u delo. Simića, Krstića, Markovića i Oumarua smo dugo čekali i - pogodili", rekao je Mrkela.

Zanimljivo je da je klub na dovođenje pojačanja potrošio mizernu sumu.

"Za godinu i po dana od kako sam na funkciji sportskog direktora za obeštećenja prilikom dovođenja igrača potrošili smo samo 5 hiljada evra!", istakao je Mrkela.

Koliko će ovog leta "romantičari" dobro da zarade jeste činjenica da su za veznog fudbalera OFK Beograda Sašu Markovića zainteresovani večiti rivali Zvezda i Partizan. Marković je možda bliži Marakani ovog trenutka i povratkom Crvene zvezde iz Čikaga nastaviće se sa pregovorima. Čelni ljudi sa Karaburme traže 700.000 evra, a Marković u ugovoru ima klauzulu po kojoj bi sledeći klub fudbalera OFK Beograda, delio zaradu od narednog transfera po pola sa "plavo-belim" klubom.

"Sledeća sezona će biti znatno teža. Svi će sa posebnom motivacijom igrati protiv nas. Tim će krojiti odlasci, a politika kluba je da ne gomilamo igrače. Na spisku želja imamo preko deset fudbalera, a biće dobro ako dovedemo trojicu", zaključio je prvi čovek "romantičara".

Naredne sezone, dakle biće teško, Mrkela mora da uloži duplo više u pojačanja, recimo 10 hiljada evra, ako želi da se bori za titulu, dok će mu za Evropu trebati još po koja nula na računu.
 

2024 © - Vesti online