Nedelja 03.01.2016.
14:10
Tanjug

Marovićev sin pušten na slobodu

Srna
Svetozar Marović i dalje u zatvoru, sin mu pušten na slobodu

Begović je  za Portal RTCG kazao da je Marović pušten da se brani sa slobode nakon provedenih 30 dana u zatvoru, jer specijalni tužilac nije tražio produženje pritvora.

On je podsetio da je Marović potpisao sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom uoči novogodišnjih praznika.

- Osim toga, Tužilaštvo je imalo u vidu i loše zdravstveno stanje mog klijenta, i bili su svesni činjenice da mora obaviti određene hirurške intervencije, pa je na ovu odluku uticala i ta humana dimenzija - objasnio je Begović.

On je pojasnio da je sporazum o priznjanju krivice ne znači oslobađanje Marovića, već da je to uvertira u presudu.

- Viši sud u Podgorici, kada počne sa radom, treba da potvrdi sporazum i donose rešenje i presudu na koju će Miloš Marović biti osuđen. Moj klijent će nakon toga pristupiti na izdržavanje preostalog dela kazne. To je potpuno regularna procedura, a izlaskom iz pritvora Marović nije pomilovan već je pušten da se brani slobode - precizirao je Begović.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo je prihvatilo Marovićevu ponudu da "grehe" u "Slučaju Prijevor" plati tako što će provesti godinu u zatvoru i platiti 380.000 evra.

2024 © - Vesti online