Ponedeljak 04.01.2016.
03:30
Lepota i zdravlje, Vestionline

Povratite svežinu lica posle burnih novogodišnjih noći

picjumbo.com
Tragovi novogodišnje noći često ostaju vidljivi na licu

Koristite hladne kašike

Stavite 2 kašike u zamrzivač na 10 minuta, a zatim ih izvadite i ispupčeni deo prislonite na oči. Hladan metal će zategnuti kožu i ublažiti naduvenost i podočnjake u kratkom roku. Za još prijatniji efekat i bolji učinak, pre toga na oči nanesite malo antirid kreme.

Hidrirajte kožu iznutra

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika nadutosti predela oko očiju. Pijte dosta vode pre i posle izlaska da biste smanjli ovu vrstu vidljive štete, a takođe svaku čašu alkohola neutrališite jednom čašom vode.

Pazite se soli

Ograničite unos soli na jednu kafenu kašičicu dnevno. Poznato je da so vezuje vodu, a samim tim izaziva naduvenost. Bolje birajte namirnice bogate vitaminom B, poput spanaća, koje smanjuju otoke.

Namažite kremu za hemoroide

Znamo da zvuči grozno, ali glavni sastojak ovih preparata, femilefrin, sužava krvne sudove i smanjuje otok tkiva ispod očiju.

Učvrstite kožu

Kada se stavi direktno na kožu, kofein pomaže u zatezanju kože i uklanja nadutost. Natopite kesice crnog čaja, sačekajte da se ohlade i držite ih na očima oko 10 minuta. Još brži efekat postići ćete nekim preparatom koji u svojoj formuli sadrži kofein.

Masirajte lice

Uradite limfnu drenažu sami kod kuće i eliminisite višak tečnosti koja se sadržava u podočnjacima. Prislonite srednje prste na unutrašnje uglove oka i blago pritiskajući pomerajte ih ka spoljašnjim, zarim ka slepoočnjacima pa sve do brade. Ponovite ovo nekoliko puta.

Makeup savet

Brzo resenje za „kese“ ispod očiju je da skrenete pažnju sa njih na neki drugi deo oka. Iscrtajte gornji kapak alajnerom, a zatim nanesite nekoliko slojeva maskare za volumen. Donji kapak i treavice ostavite nenašminkane.

:

2024 © - Vesti online