Četvrtak 20.05.2010.
11:15
Vestionline

Josipović ne brine o tužbi

Josipović je rekao da se nada da će Komoru na sudu zastupati potpredsednik HDZ-a Vladimir Šeks, saopštio je njegov kabinet.


"Najava tužbe neće smanjiti pravne i političke probleme koje nosi zbrzana i politički motivisana odluka komore o pokretanju disciplinskog postupka protiv advokata Ante Nobila, niti će isprati nečistu savest pojedinaca iz vođstva komore koji su u konkretnom slučaju u mogućem sukobu interesa", naveo je hrvatski predsednik.

Najava tužbe izaziva pravne i političke probleme: Ivo Josipović


Nobilo brani bivšeg vicepremijera i ministra privrede Damira Polančeca, koji tvrdi da nije sam uključen u aferu Hrvatske elektroprivrede, koja je skupo kupovala struju i onda je po nekoliko puta nižoj ceni prodavala šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM).


Zbog prenošenja Polančecovih tvrdnji da je u aferu umešana i vlada i traženja da budu ispitani premijerka Jadranka Kosor i bivši premijer Ivo Sanader, koji su i potpisivali papire o privatizaciji TLM-a, Kosorova je zatražila da komora reaguje, na šta je Andreis odmah pristao.


Utvrđeno je da je Andreis učestvovao u privatizaciji TLM-a i da radi i za Hrvatsku elektroprivredu.


Zbog Josipovićevog stava da HDZ vrši pritisak na komoru da bi kaznila Nobila, njega su juče optužili zvaničnici HDZ-a, među njima i Šeks i optužili ga da izlazi iz ustavnih ovlaštenja.

2024 © - Vesti online