Četvrtak 20.05.2010.
10:17
Srna

"Terorista" iz BiH sa hrvatske liste: Rušite mi ugled

"Nije tačno da sam u bilo vezi koja mi se stavlja na teret, a to možete proveriti kako god želite. Ceo rat sam proveo u RS, a bio sma i u Vojsci RS. Trenutno radim kao pravnik u Fondu PIO RS i ovakve optužbe mogu samo da nanesu štetu mom ugledu", poručio je Gunić u izjavi za "Euroblic".

On je jedini Banjalučanin od oko 300 građana BiH koje je hrvatski portal doveo u vezu sa terorizmom - kao navodne članove organizacija ili kao "spavače, koji čekaju naređenja".

Direktor Službe za poslove sa strancima pri Ministarstvu bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da je ovaj spisak "nečija proizvoljna ocena" i da nema nikakve veze sa operativnim podacima kojima raspolažu bezbednosne agencije u BiH.

Mektić naglašava da "postoje određeni spiskovi koje imaju agencije u BiH" i za njih su zadužene "udarne grupe", a da je broj osoba koje su pod njihovom pažnjom "daleko manji".

U Agenciji za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka, takođe kažu da u svojoj evidenciji nemaju nikakvih podataka o osbama navodno povezanim sa terorizmom.

Hrvatski portal nacenzurirano.com objavio je juče spisak s imenima 300 lica iz BiH koje su i nadležne službe na neki način dovele u vezu s međunarodnim terorističkim grupama. Ovaj portal navodi da je reč o teroristima "spavačima" spremnim da u svakom trenutku obave ono za šta su trenirani, uz napomenuo da je spisak jedan od najtajnijih dokumenata Ministarstva bezbednosti BiH i Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH.

Na spisku sa imenima 302 državljana BiH, uglavnom Bošnjaka, koji se dovode u vezu sa terorizmom nalaze se i tri osobe iz Republike Srpske i to iz Teslića, Banjaluke i Kozarske Dubice.

2024 © - Vesti online