Nedelja 03.01.2016.
00:11
alo.rs

Evo zbog čega Rusi piju tekilu iz velikih čaša

pixabay.com
Malo jača i masnija hrana, tekila u velikim čašama i dosta vode ili soka

- Pravilo je jednostavno: zapremina čaše za votku ne treba da bude veća od 25 mililitara, a pauze između čaša treba da budu što duže. Upravo votka, a ne tekila ili viski, najbolje ide uz masnu hranu, i ne zaboravite da pijte što više tečnosti - vode ili soka. Na taj način ćete se lepo provesti, a pritom nećete moliti najbližeg za stolom da vam ponudi "najmekšu salatu" - slikovito opisuje Mihail Smirnov, aludirajući na poznati vic o ljudima "pod gasom" koji koriste tanjir salate kao jastuk.

Inače, kako piše Sputnjik, navika da se votka pije iz velikih čaša pojavila se početkom dvadesetog veka, kada je car Nikolaj Drugi uveo prohibiciju, odnosno zabranu konzumiranja alkoholnog pića, objašnjava Smirnov.

- Ova mera je bila na snazi i kada su na vlast došli boljševici. Sredinom dvadesetih godina ova zabrana je ukinuta, ali ostala je navika da se votka pije iz velikih čaša i bez velikih pauza. Zapravo, votka se pije za povećanje apetita, a ne da se čovek napije. Za ovo drugo nije potreban "izgovor", poput Nove godine - ističe Smirnov, prenosi Sputnjik.

2024 © - Vesti online