Nedelja 03.01.2016.
05:30
dailymail.com

A da delite hotelsku sobu sa strancem?

pixabay.com
Ideju o deljenju sobe sa ljudima koje prvi put vide najviše prihvataju osobe stare između 20 i 35 godina

Osnivač Brajan Šenon kaže da je na ovu ideju došao kada je svoje imanje iznajmio na sajtu Airbnb na dva dana dok se nalazio van grada.

- Moj gost morao je da ostane u gradu tri večeri, a moja kuća je bila slobodna samo dva dana. Na kraju sam shvatio da bi najbolje bilo da pozovem drugog vlasnika, kod kojeg bih proveo tu jednu noć - navodi Šenon.

Smanjenje troškova

- Međutim, nisam uspeo da nađem povoljnu cenu, a svakako nisam hteo da potrošim 150-200 dolara na hotelsku sobu. Frustriran, zapitao sam se zašto ne postoji opcija deljenja hotelske sobe sa nekim sa kim bih podelio i račun. Ionako je postojao veliki broj slobodnih soba, a mnoge od njih bile su dvokrevetne - dodao je.

Šenon je tada došao na ideju da pokrene startap projekat koji bi omogućavao turistima da upoznaju nove ljude, dele sobu sa njima i tako smanje troškove putovanja.

Sigurnost pre svega

Ljudi kojima se dopala ideja i koji su se prijavili za ovakvu vrstu boravka u hotelu, uglavnom imaju između 20 i 35 godina. Njihova sigurnost je, naravno, na prvom mestu.

- Pobrinuli smo se za to da dobro proverimo podatke svakog člana zajednice. Svi oni, prilikom rezervisanja soba, osim broja telefona i poslovne mejl adrese moraju da dostave i jedan verifikovani nalog na nekoj od društvenih mreža, kao i kreditnu karticu. Prilikom pristizanja u hotel dužni su da ostave identifikacioni dokument sa fotografijom. Umesto da delite sobu sa potpunim strancem, delićete sobu sa nekim ko snosi punu odgovornost za svoje akcije - zaključuje Šenon.

2024 © - Vesti online