Četvrtak 20.05.2010.
09:55
Srna

Bošnjaci na svoje ime upisuju srsku imovinu

On je kaže da ima mnogo primera da Bošnjaci falsifikuju potpise i knjiže srpsku imovinu na svoje ime, a kada se Srbi požale, nadležni ih upućuju na sud.

"Sada ne samo što ne možemo da naplatimo štetu za uništenu imovinu, već na sudovima u FBiH moramo da dokazujemo da je imovina koju su uzurpirale naše nekadašnje komšije zaista naša", rekao je Stevanović za "Večernje novosti".

On je ocenio da se na sudovima u Federaciji BiH odvijaju "procesi slični Kafkinim", da se ide na to da se tražioci imovine demorališu, dignu ruke od svoje imovine, zaborave da su ikad živeli na svojim ognjištima, i da dozvole da se njihova imanja arče kako kome padne na pamet.

Stevanović je izneo podatak po kojem vrednost srpske uništene imovine u FBiH iznosi oko dve milijarde KM (što je više od milijardu evra), dodajući da su mnoga imanja prodata u bescenje kako bi nesrećni ljudi mogli da bar "pod ploču" završe kuće koje su započeli u Republici Srpskoj, najčešće usred neke ledine, gde su se konačno skrasili.

Povratak je, kako kažu u Udruženju, bolna tema, a Srbi koji su izbegli, ili koji su raseljeni iz tog BiH entiteta, objektivno nemaju gde da se vrate, a posebno nema uslova za takozvani održivi ostanak.

2024 © - Vesti online