Nedelja 03.01.2016.
00:30
zenskikutak.rs

Čudesan recept za mršavljenje: Limun, med i ren!

pixabay.com
Magija iz prirode - dovoljno je pomešati tri namirnice i dobićete odlične rezultate u gubljenju kilograma

U ishrani se najčešće upotrebljava koren rena, ali izuzetno su ukusni i pomalo pikantni mladi listovi biljke. Zbog svog sastava (vitamin C, kalijum, vitamin B1, vitamin B6, gvožđe, kalcijum, vitamin B2, magnezijum, fosfor…) ren je i gurmansko, ali i lekovito sredstvo.

Neizostavan je dodatak raznim jelima, posebno uz masnu hranu, jer pomaže da se lakše svari. Ren čisti organizam, ubrzava metabolizam, otklanja umor, pa se najviše preporučuje dijabetičarima. Podstiče razmnožavanje i razvoj korisnih bakterija u crevima.

Svež koren može da se koristi preko cele godine, ako se pravovremeno zakopa u vlažan pesak ili drži u podrumu. Ako imate veći koren, možete izrendati potrebnu količinu, a ostatak zamotati u aluminijumsku foliju i ostaviti u frižideru u kutiji za povrće.

Ako želite da vam izrendani ren ostane svež i posle tri nedelje, pomešajte ga sa kašičicom šećera i četiri kašike limunovog soka ili sirćeta. U dobro zatvorenoj tegli, ren može da stoji u frižideru do tri nedelje.

Recept za melem za mršavljenje

Sastojci: 125 grama rena, 3 neprskana limuna, 3 kašike meda.

Način pripreme: Izmiksujte u secku ili blenderu 125 grama rena. Uzmite tri limuna, rasecite ih, izvadite iz njih semenke, pa ih zajedno sa korom, takođe izmiksujte i pomešajte sa renom. U to dodajte tri kašike meda i sve dobro izmešajte.

Čuvajte ovaj melem u zatvorenoj teglici u frižideru. Uzimajte po jednu malu kašiku melema dva puta dnevno uz obroke. Uzimajte ovaj melem tokom tri nedelje i gledajte kako se obim struka smanjuje.

2020 © - Vesti online