Petak 01.01.2016.
13:40
n1info.com

"Pevam kao magarac, a hteo sam da budem mesar"

Reuters
Voli da peva ali ne ume

- Volim pesmu, ali kada bih morao da pevam, pevao bih kao magarac - odgovorio je poglavar Rimokatoličke crkve, veliki ljubitelj klasične muzike, desetogodišnjoj devojčici koja ga je upitala da li voli da peva.

- Ne znam da pevam -, dodao je papa rekavši da mu je ljubav prema muzici usadila majka s kojom je svake subote poslepodne slušao operu na radiju.

Drugoj devojčici koja ga je upitala da li se nekad naljuti odgovorio je potvrdno, dodajući ipak da misli i na sve koje bi mogao podstaći na ljutnju.

- Ljutnja je otrov i običaj da se ljutimo jeste bolest - kazao je papa, dodajući da neki svako jutro "ispiraju usta sirćetom" kako bi se lakše naljutili.

Odgovarajući na pitanje šta je u detinjstvu želeo da postane kad odraste, 79-godišnji papa Franja je priznao da je maštao da bude mesar, što je nasmejalo 6.000 mladih članova hora "Pueri Cantores" (Deca pevači).

Horovi iz celoga sveta koji u Rimu učestvuju na 40. međunarodnom kongresu, održavali su poslednih dana stare godine koncerte u crkvama italijanskog glavnog grada. Međunarodni savez Pueri Cantores osnovan je 1944. godine u Parizu. Njegovi članovi redovno se okupljaju u Večnom gradu.

2024 © - Vesti online