Četvrtak 31.12.2015.
22:22
Vestionline

Oslobođena krivice jer joj telo proizvodi - pivo!?

pixabay.com
Ma nekako je ipak bolje kad natočite pivo iz točilice... (Foto: Arhiva)

Ženu su, inače, policajci zaustavili i, kada je na alko-testu naduvala četiri puta veću vrednost od dozvoljene (a u državi Njujork dozvoljeno je do 0,08 promila) - uhapsili su je. A onda su na scenu stupili advokati i doktori...

- Ona nije imala pojma da ima takav zdravstveni problem - "sindrom auto-pivare". Nikada se nije žalila na nešto ili se osećala pripito posle jela. Ništa - rekao je Džozef Marusak, ženin advokat.

Da bi pomenuti sindrom bio ustanovljen, ipak, nije bila samo dovoljna tvrdnja advokata, već su doktori morali da nadziru zdravstveno stanje žene čije ime Marusak nije želeo da otkrije, mada mediji nezvanično saznaju da je reč o jednoj 35-godišnjoj učiteljici.

Advokat je tako uspeo da stupi u kontakt sa doktorom Anupom Kanodijom, koji je nadzirao ženu tokom dana kada nije pila alkohol, kada su uzimani uzorci krvi od nje.

- Na kraju dana, nivo alkohola u njenoj krvi iznosio je 0,36 promila bez uzimanja ikakavih alkoholnih pića. Ona je kupila i spravu za analizu daha i duvala u nju svaku noć tokom 18 dana - svaki put registrovano je oko 0,20 promila alkohola u krvi - naveo je Marusak.

Kada je dobio dovoljno dokaza, Marusak ih je predao sudu i optužbe protiv žene su povučene. S druge strane, policajac koji je uhapsio ženu rekao je da je žena imala zakrvavljene oči, da je otežano govorila i da je "pala" na nekoliko testova za proveru trezvenosti/pijanstva. Ali džabe - dokazi su dokazi...

2024 © - Vesti online