Četvrtak 31.12.2015.
17:31
s

"Da li je Davutoglu obavestio svoje MSP da je bio u Srbiji?"

Tanjug
Ahmet Davutoglu prilikom posete Beogradu

"Sputnjik" podseća da je Ministarstvo spoljnih poslova Turske tek danas analiziralo izjavu predsednika Nikolića od 26. decembra za ovaj portal u kojoj je rekao da je Turska želela Rusiju i NATO da uvuče u rat. Iz Ministarstva spoljnih poslova Turske kažu da je ta Nikolićeva izjava "nesrećna i neistinita".

- Bez želje da ulazimo u to šta je razlog tog spinovanja, očekujemo izvinjenje - poručeno je iz "Sputnjika".

"Sputnjik" podseća da je između davanja intervjua i reakcije iz turskog ministarstva 31. decembra došlo do susreta predsednika Srbije Nikolića i turskog premijera Ahmet Davutougla, koji ga je zamolio da bude veza kako bi Turska i Rusija ponovo uspostavile dobre odnose.

- Da li je Davutoglu obavestio Ministarstvo spoljnih poslova Turske da je bio u Beogradu i šta je tražio od Nikolića. Očigledno nije, čim portparol Ministarstva spoljnih poslova Turske Tandži Biglič komentariše 31. decembra izjavu Nikolića objavljenu na sajtu "Sputnjika" 26. decembra. Ili možda premijer Davutoglu i ministar spoljnih poslova Mehmet Čavušoglu sede u različitim vladama? - navodi se u tekstu.

"Sputnjik" ističe da turski, kao i neki srpski mediji koji ih prenose, čine još jednu zloupotrebu, navodeći netačnu informaciju da je Nikolić intervju dao dan nakon posjete Davutoglua Beogradu.

2024 © - Vesti online