Sreda 30.12.2015.
21:56
Tanjug

Presuda: Lažnim funkcionerima vlade 7,5 godina zatvora

pixabay.com
Varali građane, završili u zatvoru (Foto: Ilustracija)

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu Puletić je osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od četiri godine i šest meseci i novčanu kaznu od milion dinara, za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo delo prevare.

Njegov brat Nebojša Puletić osuđen je na godinu dana zatvora, koju će izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, i 50.000 dinara, za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo prevare u saizvršilaštvu.

Ljiljana Milenković je za ista krivična dela osuđena na godinu dana zatvora i 30.000 dinara, a Miodrag Milić na godinu dana zatvora i 20.000 dinara. Oboje će kaznu izdržavati u prostorijama u kojima stanuju.

Istom presudom prema optuženom Todoru Puletiću odbijena je optužba da je izvršio krivično delo prevare iz člana 208 stav 4 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika zbog odustanka od optužbe Tužioca za organizovani kriminal.

Protiv navedene presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Braća Puletić su sa saučesnicima uhapšeni sredinom novembra 2009. zato što su, predstavljajući se kao državni funkcioneri, doveli u zabludu, odnosno prevarili više pojedinaca i firmi i od njih iznudili više od četiri miliona evra. Sumnja se da je ta grupa sa prevarama počela još u januaru 2004. i da se njima bavila sve do hapšenja.

2024 © - Vesti online