Četvrtak 20.05.2010.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Velja Ilić: Toma i Voja su malo nervozni

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije
 

- Nikada nisam imao problema ni sa jednim od njih. Ići ćemo zajedno na izbore, samo na odluku Koštunice treba malo sačekati. Neću menjati koalicionog partnera za predsedničke izbore, a nadam se da ću pored Koštunice dobiti nove.
 

Da li vaša saradnja sa Tomislavom Nikolićem može da ugrozi koaliciju između NS i DSS?
 

- Ma kakvi, nikako! Mi nemamo nikakvih problema.
 

Sa kim, Nikolićem ili Koštunicom?
 

- Sa Koštunicom smo dugo u koaliciji, on je principijelan i sve je u redu. Sa Nikolićem smo u utorak nakon višemesečnih pregovora sklopili dogovor da zajedno idemo na lokalne izbore u Boru. Nemam problema ni sa jednim od njih.
 

DSS greši na lokalu

Sve vreme govorite da vam je odnos sa DSS-om korektan, zašto onda oni kao stranka nisu hteli da budu sa vama na istoj listi na lokalnim izborima?
- Greška je što je DSS dozvolila opštinskim odborima da odlučuju o koalicijama na lokalnom nivou. Da smo izašli zajedno pobedili bi sigurno.

Deluje da imaju Nikolić i Koštunica, sudeći po izjavama lidera SNS-a u medijima?
 

- To je bila mala greška koja će biti ispravljena.
 

Lider naprednjaka Nikolić je u utorak najavio posetu DSS-u kako bi izgladio stvari, ali je ispalo da ga nisu primili na razgovor...
 

- Mislim da će sve to doći na svoje, i da između njih ne postoji nikakav razdor već mali nesporazum. Prirodnim tokom će se sve kockice složiti. Sve je to zbog nervoze.
 

Kakve nervoze?
 

- One koje nam nameće vladajuća koalicija. Govore da izbora neće biti i da će vlada trajati ceo mandat, a meni se čini da to nije tačno. Tadić je uveliko u kampanji, pogledajte kolike se pare troše na promociju Demokratske stranke. Isto je i sa ministrom Mlađanom Dinkićem, i on je u kampanji.
 

Opozicija je tražila vanredne izbore i skupljala potpise, zašto je sada nervozna?
 

- Ne plašimo se izbora, samo se za njih treba pripremiti.
 

Mislite li da pregovori o ujedinjenju opozicije teku sporo?
 

- Uvek može brže. Bliski su mi svi koji prihvataju program o kome smo govorili. To su prihvatili i Tomislav Nikolić i Vojislav Koštunica, ali treba da prođe malo vremena dok se sve to realizuje. Srbija je svima važnija od ličnih interesa, a to je najbitnije.
 

Mislite dok lider DSS-a odluči da li hoće sa Nikolićem u koaliciju?
 

- Siguran sam da hoće, treba samo malo sačekati da se sve to dogodi prirodno. Dogovorićemo se lako.

2024 © - Vesti online