Petak 01.01.2016.
12:30
S. Ban

Venera, planeta ljubavi

hdwallpapersbackgrounds.com
 

U astrologiji je pojam ljubavi predstavljen Venerom jer ona predstavlja emociju radosti. Ipak, ta radost nema svoju težinu i dubinu ako nije potkrepljena Saturnom koji predstavlja strpljenje i upornost. Da bi Venera mogla da se raduje, potrebna joj je dodatna energija koja će potkrepiti Saturna (strpljenje), a to je energija Neptuna koji predstavlja milosrđe, odricanje i oprost. Jer, kako bismo se radovali nečemu ako nismo sposobni da strpljivo sačekamo i istinski oprostimo svaki udarac koji nam život zadaje.

Dakle, ove tri planete u međusobnom skladu predstavljaju božansku ljubav kojoj svi stremimo. Ali, da bismo je potražili u drugim ljudima, moramo krenuti od sebe. Nije teško preispitati se kakav odnos imamo prema okolini. Počev od porodice, partnera, prijatelja, komšija, kolega, pa do kućnih ljubimaca, životinja, biljaka, prirodnih lepota, u svemu možemo pronaći sopstveno ogledalo. S lakoćom ćemo shvatiti koliko volimo i koliko smo voljeni. Prepoznaćemo strast, interes i sujetu koje se često maskiraju pod imenom ljubav. Svaki odnos prema sebi, a to znači i prema drugim ljudima, koji je zasnovan na bilo čemu što u sebi ne podrazumeva oprost, radost i strpljenje, znači da nije utemeljen na čistoj ljubavi.

Čista ljubav je prepoznatljiva kod duhovnih otaca koji su svoj život posvetili samovanju, molitvi i izvansvetovnom životu. Među nama koji smo izabrali materijalni svet, najpribližnija emocija koja se u tom čistom obliku javlja je ljubav majke prema detetu.

Buđenje radosti

Iskoristite ove dane da probudite ljubav u sebi. Oprostite sebi sve greške i lična ograničenja, ne očekujte nagrade i probudite dečju radost u sebi. Kada to postignete, umesto Deda Mraza ljubav će vam zakucati na vrata.

2024 © - Vesti online