Sreda 30.12.2015.
09:48
Tanjug, Vestionline

Stefanović: "Koga sam ja uhapsio, taj nije bio oslobođen"

Tanjug
Ministar Stefanović uspešno sprovodi borbu protiv korupcije

Stefanović je u intervjuu "Politici", koji će u celosti biti objavljen 3. januara, rekao da mu je važno da za one koji su uhapšeni postoji dovoljno dokaza da se kredibilno sumnjiče za izvršenje tih krivičnih dela.

- Ako nema dovoljno dokaza kasnije sve pada na sudovima, čitav sistem istrage se dovodi u pitanje i građani onda imaju pravo da sumnjaju -  odgovorio je Stefanović na pitanje zbog čega je toliko dugo trajala istraga u policijskoj akciji "Rezač".

 Dodao je da na to pitanje jedan ministar ne može da odgovori, jer bi u suprotnom značilo da je ministar vodio istrage i da se bavio tim poslom.

 Na pitanje zašto se čekalo da se u jednoj noći uhapsi 80 ljudi, Stefanović je naveo da su to slučajevi koji su se u slično vreme završavali i da su finalizirani poslednji delovi istrage u nekoliko nedelja koje su iza nas.

 Potom su se, kako je objasnio, tužilaštvo i policija odlučili da taj deo policijskih akcija bude sproveden u jednom danu.

- Ne znam kome to može da smeta - rekao je Stefanović, dodajući da ne može da kaže da su politička hapšenja akcije koje su se dešavale širom Srbije.

 Stefanović je istakao i da je načelnik Policijske uprave Niš Srđan Grekulović stekao uslove za odlazak u penziju, da je to bilo planirano da se dogodi do kraja godine, te da će Niš vrlo brzo dobiti novog načelnika policije iz tog grada, čoveka koji je rođen u njemu, tu živi ceo život i bavi se bezbednosnim strukturama

2024 © - Vesti online