Utorak 29.12.2015.
22:10
Srna

Kolaps u SAD: Zbog nevremena blokirani letovi širom zemlje

Reuters
Avioni zarobljeni na američkim aerodromima, letovi otkazani

Protekle nedelje tokom božićnih praznika u SAD je u oluji poginulo više od 40 ljudi, uključujući 11 lica u Dalasu.

Kašnjenja se očekuju i u drumskom saobraćaju, objavila je američka meteorološka služba i dodala da su delovi istočne Oklahome, Arkanzasa, Misurija i Ilinoisa bili pod upozorenjem od poplava, dok je sneg visine od 30 centimetara prognoziran za Ajovu i Velika jezera.

Američki geološki institut izvestio je da su dva blaga zemljotresa jačine 4,1 stepeni i 3,4 stepena Rihterove skale potresla centralnu Oklahomu, izazivajući nestanak struje u oblasti već pogođenoj zimskom olujom.

Na seveoristoku zemlje koji je tokom Božića imao neuobičajeno visoku temperaturu pao je prvi veliki sneg i led, a značajne snježne padavine su registrovane u saveznoj u državi Njujork i Nova Engleska.

Više od 245 letova otkazano je na Međunarodnom aerodromu O'Hare, što je drugi najprometniji aerodrom u zemlji. Snežna oluja je dovela do otkazivanja 150 letova u ponedeljak i utorak na najprometnijem kanadskom aerodromu u Torontu.
 
Na teritoriji Novog Meksika i zapadnog Teksasa besni snežna mećava. Dani jake kiše izazvali su poplave u Misuriju, gde bi broj žrtava mogao da poraste na 13, objavili su državni zvaničnici.

2024 © - Vesti online