Utorak 29.12.2015.
17:56
Srna

"Rušenjem Dodika žele da sruše Srpsku"

Tanjug
Nikolić upozorava: Ugrožen opstanak Srpske

Nikolić je rekao da je za ove pokušaje uništavanja Republike Srpske saznao u razgovorima sa stranim diplomatama, upozorivši da je ugroženost Republike Srpske velika.
 

- Interes, sudbina i opstanak Republike Srpske moraju biti važniji od svega drugog, bez obzira ko je na vlasti - rekao je predsednik Srbije za RTRS.
 
Nikolić je rekao da su mu diplomate otvoreno rekle da se nešto dešava i da postoji tendencija da se Republika Srpska stavi pred svršen čin - da prihvati apsolutno sve što joj se bude sugerisalo, ili će njene nadležnosti i dalje biti smanjivane uz učešće Ustavnog suda BiH.
 
Predsednik Srbije upozorava da ništa neće biti kako treba ukoliko opozicioni politički blok ne shvati da je ugroženost Srpske velika.
 
- Direktive za rušenje Srpske dolaze iz međunarodne zajednice, a sprovode se iz Federacije BiH. Sličan scenario imala je i Srbija u slučaju nekadašnjeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića - kaže Nikolić.

On ističe da se u velikoj meri, nažalost, dešava ono što je korišćeno u obračunu sa Srbijom u slučaju Slobodana Miloševića - personalizuje se problem pa kaže sve će biti dobro ako ode Dodik, a ništa neće da bude dobro.

Nikolić je rekao da je pažnja Srbije usmerena na Republiku Srpsku bez ikakve želje da se svađaju sa onima koji "nisu taj entitet".

2024 © - Vesti online