Sreda 19.05.2010.
16:45
Vestionline

Ostavka Đuričića, Butorović najavio "pravog" trenera

Podneo ostavku - Milan Đuričić

Vojvodina je bila jedan od favorita za osvajanje trofeja u domaćim takmičenjima, ali je na kraju ostala i bez Evrope. Predsednik kluba Ratko Butorović kaže da je spreman za velike rezove na stadionu "Karađorđe". On je ove sezone promenio čak četiri trenera, a poslednji, Milan Đuričić, podneo je ostavku na kraju sezone.

"Tražimo znalca, onog koji je sposoban da radi i da sprovede gvozdenu disciplinu. Hoćemo čoveka koji je autonoman, sposoban da se odupre bilo čijem uticaju sa strane i da ostane naš dve, tri godine. Nije lako, ali moramo ga pronaći. Ovog puta nemamo pravo na grešku", rekao je Butorović.

Predsednik "lala" je ostao pri tvrdnji da je sa igračkim fondom kakav je imala Vojodina "prava umetnost ostvariti loše rezultate". Naveo je i da su igrači za svaki bod bili plaćeni po 300 evra, što kad se izračuna sa saldom na kraju prvenstva (45 bodova) iznosi 13.500 evra.

"Najkraće rečeno zatajio je sportski deo...To, naravno, ne znači da i mi iz rukovodstva ne snosimo deo odgovornosti, ali su igrači imali vrhunske uslove za rad. Osvojeni bod smo plaćali 300 evra, za plasman u polufinale kupa igračima pripada po 10.000 evra, a da su osvojili kup delili bi 100.000 evra. Zar to u sveopštoj krizi nije stimulativno?", pita se Butorović.

"Bata Kan Kan" je posebno ljut na Džozefa Kizita, koji bi od naredne sezone mogao da pojača redove srpskog šampiona, Partizana.

"Ako su Mrđa i Lovrić prihvatili produžetak ugovora, zašto nije i Kizito. Gledao je samo svoj interes, a busao se u grudi da voli Vojvodinu", dodao je predsednik Vojvodine.

Butorović je rekao i da nije zadovoljan radom generalnog sekretara Radisava Rabrenovića i sportskog direktora Miodraga Pantelića, ali da to ne znaći da će otići iz kluba. On kaže da sebi u stvari najviše zamera.

"Sebi najviše zameram na tome što sam, suprotno svojoj ličnosti, bio previše blag...što se tiče mog rada neka me ocenjuju drugi. Kad sam prvi put došao u Vojvodinu imala je dug od 2,5 miliona evra. Dan pre mog hapšenja na računu bilo je 4,5 miliona evra i 150.000 dolara. Kad sam ponovo postao predsednik nasledio sam dug od 2,5 miliona evra, plus još dugovanje prema dobavljačima. Za to vreme smo tri puta igrali u Evropi, dva puta smo bili u finalu kupa, koliko i za prethodnih sto godina", rekao je predsednik Vojvodine.

2024 © - Vesti online