Sreda 30.12.2015.
00:30
nadlanu.com

Kako izbeći novogodišnju depresiju?

Tanjug/AP
Izbegnite novogodišnju depresiju vedrim mislima

1. Smislite kako ćete sebi ugoditi tokom praznika - samo iščekivanje neke lepe masaže će učiniti da se osećate bolje.

2. Izbegavajte konflikte sa porodicom - da, to je uglavnom teško, posebno kad ona tetka 17. put pita kad ćete se udati, ili kad vam roditelji pridikuju kako da vaspitavate svoju decu... Ali smirite se, i dajte neutralne odgovore na sve. Kasnije nazovite najboljeg prijatelja i žalite se.

3. Zaboravite na filmski savršene praznike - Ukrašavanje, spremanje obroka, potraga za savršenim poklonima... Osvrnite se malo, posetite sklonište za beskućnike. Videćete da postoji mnogo dobrih stvari u vašem životu.

4. Zakažite sebi malo sna - U svoj gužvi i haosu, verovatno ste zaboravili da odspavate svojih osam sati. Odvojite vremena za dremku, ponekad se depresija prikrada zbog neispavanosti.

5. Izađite na sunce - Jeste zubato, ali ako se osećate umorno, neraspoloženo i lako vas je iznervirati, moguće je da je to reakcija vašeg organizma na manjak izlaganja sunčevoj svetlosti.

6. Fokusirajte se na ono što je zaista bitno - Praznici ne bi smeli da se vrte oko novca, ali finansijski problemi čine da zaboravimo na to. Ako nemate novca, da kupite, dogovorite se sa prijateljima i porodicom da se pokloni ove godine prave. Na internetu ćete sigurno naći nešto što možete da napravite ili umesite, a da ne košta mnogo.

7. Ne preterujte sa hranom i pićem - Znamo koliko je teško kontrolisati se, ali neizbežan osećaj krivice kad se prejedete čini da budete nezadovoljni sobom i "hrani" depresiju.

2024 © - Vesti online