Ponedeljak 28.12.2015.
17:15
Tanjug

"Ne očekujem da se Rusija meša u naše poslove"

Tanjug
Srbija je suverena zemlja: Ahmet Davutoglu i Aleksandar Vučić

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li očekuje reakciju Rusije na susret s turskim premijerom, rekao da je susret predstavnika vlade dve zemlje unutrašnja stvar Srbije i Turske i naglasio da Srbija nikome nije zamerala na susretima, zbog čega očekuje da tako postupe i drugi prema njoj.

Premijer Srbije je dodao i da je uveren da to poštuju prijatelji Srbije iz Ruske Federacije.

Na pitanje kako vidi izjavu Davutoglua da bi Turska mogla da bude "začin u balkanskoj čorbi", Vučić je odgovorio da beži od metafora, jer one mogu da se tumače na različite načine.

- Balkan za mnoge predstavlja mesto sukoba i turbulencija, a za nas je najlepše mesto na svetu, tu živimo i mi i naša deca, i tu želimo da ostanemo. To je za nas najlepše parče zemlje i mnogih naroda sa izvanrednim duhom, snagom i energijom, kakvu mali broj naroda van Balkana poseduje - rekao je Vučić.

Predsednik Vlade je dodao da Srbija želi da sačuva mir i stabilnost u regionu, a da je uslepa da sačuva unutrašnju i političku stabilnost.

- Kada je reč o našoj saradni sa bilo kim Srbija jeste brojčano i teritorijalno mala zemlja, ali je zemlja ponosnog naroda koja ume da štiti svoje interese, slobodu, suverenitet i nezavisnost - rekao je Vučić.

- A to znači da sami donosite ključne političke odluke i u skladu s tim ne ocenjujem da bilo ko ima prava ili može ili sme da nam bilo šta zameri - poručio je Vučić.

2024 © - Vesti online