Ponedeljak 28.12.2015.
15:40 >> 16:19h
Tanjug

Davutoglu: Turska bi da začini balkansku čorbu

Tanjug

"Sukob s Rusijom nema veze sa Srbijom"

Davutoglu je, na pitanje novinara kako komentariše stav Srbije povodom sukoba te države i Rusije zbog obaranja ruskog aviona, rekao da zna da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom, ali da na odnose Srbije i Turske ne može da utiče nijedna treća strana.

- I Turska je do sad imala odlične odnose sa Rusijom i nadam se da ćemo se vratiti na stare dane dobrih odnosa - rekao je Davutoglu i istakao da su Srbija i Turska dve zemlje i dva naroda u istom regionu. 

- Balkan je kao jedna čorba u koju mi želimo da stavimo lep začin kako bi bila još ukusnija - rekao je Davutoglu i naglasio da se odnosi dve zemlje neće promeniti i da je i cilj njegove posete Srbiji njhovo poboljšanje.    

Davutoglu je, komentarišući Vučićevu izjavu povodom obaranja ruskog aviona, rekao da ne smatra da je Srbija mala zemlja, već da veruje da je velika i važna zemlja. Turski premijer je ponovio da je Rusija ugrozila vazdušni prostor Turske i da je zato oboren ruski avion. 

- Mi smo samo branili naš vazdušni prostor - ponovio je Davutoglu i istakao da je Vučić odlaskom u Srebrenicu pokazao ispravan stav, posebno kad je u pitanju brisanje loših uspomena iz prošlosti. 

2024 © - Vesti online