Ponedeljak 28.12.2015.
13:27
Tanjug

Nebo "kažnjava" Ameriku: Oluje, tornada, mećave...

Tanjug/AP
Gde sad, šta sad?!

Stotine letova je otkazano, a autoputevi su poplavljeni, preneo je AFP.

Najmanje 11 osoba je stradalo u tornadima koji su juče pogodili oblast oko Dalasa i naneli veliku materijalnu štetu u američkoj državi Teksas. U naletima tornada nošeni su krovovi, prevrtana vozila, čupano drveće, a mnogi domovi ostali su bez struje, preneo je AP. Oštećeno je ukupno oko 600 kuća, mahom porodičnih, rekao je zvaničnik lokalne policije.

Tanjug/AP

Najteže je pogođeno predgrađe Garland, gde je osmoro ljudi poginulo nakon što je tornado koji je dostizao brzinu i do 320 kilometara po času “prošao” kroz grad.

Lokalni zvaničnici rekli su da je to tek drugi put od 1950. godine da je tako snažan tornado zabeležen u tom području.

Tanjug/AP

Novi Meksiko, Teksas i Misuri proglasili su juče vanredno stanje, a Alabama, Misisipi i Džoržija su ranije preuzele slične mere. U pojedinim delovima Novog Meksika napadalo je skoro 40 centimetara snega.

Najmanje osam osoba je poginulo u poplavama koje su pogodile Misuri, rekao je guverner te zemlje Džej Nikson. U obližnjem Misisipiju stradalo je deset osoba dok je u Ilinoisu poginulo petoro ljudi.

Na jugu zemlje, pre i nakon Božića po gregorijanskom kalendaru, poginulo je osam osoba, među kojima je i jedna u Arkanzasu i šest u Tenesiju.

Još jedna osoba stradala je u poplavama koje su zahvatile Alabamu, saopštili su lokalni zvaničnici.

2024 © - Vesti online