Ponedeljak 28.12.2015.
12:44
Tanjug, Vestionline

Šta će Putin reći na ovo: Davutoglu sleteo u Beograd

Tanjug
Bez tradicionalnih srpskih običaja (soli i hleba)

Vučić i Davutoglu imaće bilateralni sastanak, nakon čega su planirane izjave za medije.

Kako je planirano, Davutoglu će tokom dvodnevne posete se sastati sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a zatim učestovati na sprsko-turskom poslovnom forumu, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji.

Na forumu će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji, kao i uspešno realizovane investicije Halkbanke u našoj zemlji Srbiji.

Tanjug
Ćaskalo se, ćaskalo

Davutoglu je uoči posete Srbiji izjavio je da njegova zemlja ohrabruje i da će nastaviti da ohrabruje turske firme da više investiraju u Srbiji, dodajući da je za to potreban i dodatan napor Beograda i Ankare.

- Kao turski premijer uveravam vas da, sa razvojem pravnog sistema koji je kompatibilan sa slobodnom i kompetitivnom tržišnom privredom, ohrabrujemo i nastavićemo da ohrabrujemo naše firme da više investiraju u Srbiji. Međutim, naše firme koje su često i deo multinacionalnih partnerstava investiraće samo ako postoji povoljna, efikasna i fer klima za investiranje.

2024 © - Vesti online