Ponedeljak 28.12.2015.
09:16
Srna

Milosavljević iza rešetaka, "pribavio" oko milijardu dinara

Tanjug
Slobodan Milosavljević u pritvoru

Osim Milosavljeviću, pritvor je određen i Dušanu Protiću, Zoranu Šćepanoviću, Zoranu Radomanu, Jovanu Keravici i Mirjani Spasić, potvrđeno je iz Višeg suda.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi osumnjičeni na slobodi ometali postupak uticanjem na svedoke.

Portparol suda Tanja Koljenšić rekla je da je odbijen predlog tužilaštva za određivanje pritvora Iliji Radosavljeviću.

Sa slobode će se u ovom slučaju braniti i Musulin Gorki, za koga tužilaštvo nije tražilo pritvor.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je u nedelju istragu protiv bivšeg ministra i ostalih sedmoro zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Oni su u subotu, 26. decembra, uhapšeni u antikoruptivnoj akciji policije, među još 80 osumnjičenih za druga krivična dela.

Sumnja se da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva "Maxim&Co", u vlasništvu osumnjičenog Zorana Šćepanovića i državnog zemljišta u građevinskom rejonu Grada Novog Sada, čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je tom prilikom preduzeću u vlasništvu Šćepanovića pribavljena protivpravna imovinska korist od više od milijardu dinara, s obzirom da je vrednost zemljišta u državnoj svojini bila višestruko veća od vrednosti poljoprivrednog zemljišta koji je država dobila u razmeni.

2024 © - Vesti online