Nedelja 27.12.2015.
21:59
Tanjug

Bosić uplašen: Dodik mi je uputio pretnje opasne po život

Srna
Zabrinut za sopstvenu bezbednost: Mladen Bosić

- Dobio sam ozbiljnu pretnju pre nekoliko dana od strane Dodika, i kao posledica te pretnje preduzeo sam određene mere na ličnoj bezbednosti. U toj pretnji je čak definisano i mesto gde će doći do napada - rekao je Bosić novinarima u Banjaluci, prenosi Fena.

Pretnje nije prijavio policiji jer, kako tvrdi, sigurno ne bi preduzeli mere.

Bosić kaže da ga je to podsetilo na slučaj ubistva potpredsednika SDS-a Branislava Garića.

Bosić je rekao i da je Dodikovu izjavu shvatio kao pretnju da će, "ako ga vidi na ulici posle suđenja, videti da li će biti uravnotežen".

- U glavi mi se stalno mota situacija s Branislavom Garićem, kada je ubica oslobođen zato što je veštak neuropsihijatrijske struke dao nalaz da je psihički neuračunljiv. I ova situacija takođe s veštakom neuropsihijatrijske struke oko Dodikovog psihičkog zdravlja naterala me je da se zamislim i mogu da kažem da nisam uplašen, ali nisam ni ravnodušan - rekao je lider SDS.

On je naveo da je stoga preduzeo određene bezbednosne korake.

Bosić je rekao i da je na nedavnom suđenju po Dodikovoj tužbi za klevetu, veštak koga je predsednik RS angažovao, dao nalaz da Dodik ima PTSP, da ima određene strahove i logoreju, kao govornu manu, kao posledicu toga jer se stresao kada je čuo rečenicu "da je ukrao milione".

- Ono što je napisao neuropsihijatar kojeg je Dodik angažovao jasno govori da se radi o ozbiljnim psihijatrijskim poremećajima. Veštak je na suđenju dodao i da se Dodik sam lečio i nije tražio pomoć stručnjaka, što je zabrinjavajuća činjenica - navodi Bosić.

On je zaključio kako bi "za sve bilo dobro da Dodika neko ubedi da potraži stručnu pomoć", prenosi Fena.

2024 © - Vesti online