Četvrtak 31.12.2015.
05:30
Vetsionline, mondo.rs

Najveća IT iznenađenja u 2015. godini

microsoft.com
IT novost koja je svakako obeležila godinu: Najnoviji operativni sistem kompanije Majkrosoft

Windows 10

Majkrosoft je preskočio broj u obeležavanju Windows-a. Tri nedelje od početka godine ova kompanija je rekla da preskače Windows 9 i da prelazi direktno na Windows 10. Novi operativni sistem oborio je mnoge rekorde, pa će, po svemu sudeći, ispuniti očekivanje kompanije iz Redmonda.

Dash dugme

Amazon predstavio Dash dugme. Svi su mislili da se kompanija šali, ali ispostavilo se da greše. Dash je jednostavno dugme uz pomoć kojeg vrlo lako možete poručiti određene proizvode, kao što je prašak za pranje veša recimo.

Epl sat

Početak prodaje Epl sata. Dugo očekivani pametni sat konačno je u aprilu mogao da se kupi. Međutim, start prodaje nije bio kakav je kompanija očekivala.

Swift

Epl je obećao da će Swift (jezik za programiranje) postati open source softver. To se kasnije zaista i desilo.

Elen Pao

Elen Pao, koja se nalazila ne čelu kompanije Reddit, našla se u centru skandala sa ovom društvenom mrežom. Ona je u martu izgubila na sudu protiv bivše zaposlene, dok je u junu napustila mesto izvršnog direktora kompanije.

Gugl postaje Alfabet

Tehnološki svet je u avgustu šokiran objavom da američki IT gigant Gugl postaje Alfabet. Posle objave ove novine, internet gotovo da je eksplodirao, a ovaj potez uplašio je mnoge marketinške agencije.

iPad Stylus olovka

Epl je predstavio iPad Stylus olovku. Epl olovka se može kupiti za 99 dolara. Ako niste zbnali, Stiv Džobs je mrzeo Stylus olovke.

Tesla model S

Tesla je učinila autopilota dostupnim svima. U oktobru kompanija Tesla objavila je da njihov automobil Tesla Model S dobija ažuriranje softvera koji će automobilu omogućiti uključivanje autopilota.

Efikasnost tehnologije Teranos kompanije

"Vol Strit žurnal" objavio da sumnja u efikasnost tehnologije koju razvija Teranos kompanija. Startap vredan 9 milijardi dolara koji se bavi testiranjem krvi i njegov osnivač Elizabeta Holms, našli su se u centru pažnje kada je u ovom listu objavljen članak u kome je izražena sumnja u efikasnost "revolucionarne" tehnologije.

Mark Zakeberg postao otac

Mark Zakerberg  i njegova supruga Prisila Čen postali su roditelji, a vlasnik Fejsbuka objavio je da će donirati 99 odsto svojih deonica u kompaniji novooformljenoj Čen Zakerberg inicijativi. Vrednost ovih deonica iznosi 45 milijardi dolara.

2024 © - Vesti online