Ponedeljak 28.12.2015.
08:18
S. Ban - Vesti

Šta nas čeka u 2016. (2): Život u okovima beznađa

Tanjug/AP
Prazni novčanici: Građane Srbije čekaju ekonomske nevolje

Ako kolektivno živimo u strahu i iščekivanju nekakvih apokaliptičnih ratova ili prirodnih kataklizmi, iste i ne moraju da se dogode, jer, duhovno smo već povređeni. Dakle, prognoze treba uzeti s rezervom, radovati se novom danu koji najavljuje Nova godina, i živeti optimistično. Na kraju, astrološka nova godina stiže tek s prolećnom ravnodnevnicom, onda kada Sunce stigne na 0 stepeni znaka Ovna. Sve to nas ne sprečava da napravimo mali uvid u to šta nas očekuje u kalendarskoj 2016. godini.

Srbija se ne može pohvaliti da je očekuju neke korenite promene. Sve više zavisimo od situacije u svetu, a to će se osetiti najviše po tome što ćemo, na neki način, biti bačeni u senku interesovanja svetskih moćnika. Naime, na geopolitičkom planu događaji će se smenjivati munjevitom brzinom, zbog čega će aktuelna vlast u našoj državi biti suočena s gubitkom aktivne podrške promenama koje pokušavamo da sprovedemo. Februar sa sobom nosi ekonomske probleme i dodatne namete stanovništvu.

Unutrašnji odnosi između država u našem regionu, biće opterećeni ostrašćenim akcijama pojedinih političara, čije će ponašanje biti motivisano borbom za vlast. Položaj Plutona i njegova naglašena opozicija s Suncem, u trećem polju srpskog mundanog horoskopa, upozorava na to da ćemo, koliko god se trudili da izazovemo suprotno, biti izloženi ostrašćenim napadima iz komšiluka (a to se odnosi na region). Sunce u ovoj astrološkoj slici predstavlja strane moćnike, i to one najjače.

Dakle, zla krv i neprijateljski odnosi, koji su karakteristika za naše podneblje, pod kontrolom su spoljnih sila. Dok nekom s strane ne bude drugačije odgovaralo, mi ćemo se međusobno provocirati i svoju veličinu graditi na komšijskim greškama. Ovo važi za sve države regiona, a naročito Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Srpski mundani horoskop opisuje narod koji je siromašan, depresivan i defetističan. Ovu sliku daje progresivni Mesec koji je u opoziciji (nepovoljnom aspektu) prema Marsu i Saturnu. Mesec (narod) u ovakvom odnosu prema ove dve nepovoljne planete, koje su smeštene u 10. polje horoskopa (po astrološkim definicijama, vlast) opisuje i nepovoljan odnos između običnog čoveka i vlastodržaca. S druge strane, bez obzira na nepovoljnost, Mesec (narod) je oslabljen i bez potencijala za nekom pobunom ili revolucijom. To znači da nikakvih velikih štrajkova i nemira neće biti.

Drugi razlog ovoga je i to što opozicija, praktično, ne postoji, ili je toliko oslabljena da je njen uticaj zanemarljiv. Na ovo ukazuje gorepomenuti aspekt Meseca sa Marsom i Saturnom, gde je Mesec u 4. polju horoskopa koje u mundanom označava opoziciju države.

I treće, progresivni Mesec u četvrtom polju najavljuje pomeranje, migracije, stanovništva. Ovo smo već osetili, ali, ovo nije slika izbeglica, već slika migranata, tj. ljudi koji trbuhom za kruhom menjaju mesto boravka. I u 2016. godini, našom teritorijom će defilovati ljudi, bilo da je reč o već poznatim nevoljnicima s Bliskog istoka, bilo da se radi o nekim novim, mikromigracijama.
 

Odlazak Angele Merkel

Evropska unija se suočava s neophodnim unutrašnjim promenama, sve ide ka tome da se vraća ka prvobitnom obliku zajednice koja je bila zasnovana samo na ekonomskoj saradnji, Šengenski sporazum prolazi ozbiljnu reviziju. Nemačka se sve više suočava s ekstremistima. Problemi se komplikuju spoznajom da je Evropa puna kontroverznih izbeglica, među kojima je i veliki broj onih koji su nedobronamerni. Pluton u Jarcu i Uran u Ovnu su dve spore planete koje najavljuju ozbiljne reforme i transformacije na tlu Evrope (Jarac). Godina koja je pred nama je samo jedna u nizu, jer, konačni epilog nas očekuje tek 2018. i 2019. godine. I 2016. godine nas očekuju zemljotresi, avionske nesreće i eksplozije. Ali, na udaru su zemlje na Istoku, azijske države, a ističe se Japan.
Tokom proleća 2016. sa vlasti odlazi čelična ledi nemačke politike Angela Merkel. To je posledica složene situacije sa migrantima i urušavanjem Evropske unije. Zanimljivo je da se descedent njenog sedmog polja (javni neprijatelji, javnost) nalazi na ascedentu Sirije!

Novi rat

Planete najavljuju moguć početak novog oružanog sukoba na proleće. Mnogi će se uplašiti da je reč o Trećem svetskom ratu, jer će biti umešane mnoge države kao što su Velika Britanija, Nemačka, Francuska. Turska će biti u fokusu. Globalni sukob će biti izbegnut i planete najavljuju smirivanje situacije do jeseni.

Preokret u Beloj kući

Kada je reč o predsedničkim izborima u Americi, treba očekivati iznenađenje. Kandidati u kampanji neće birati sredstva. Zvezde su naklonjene Donaldu Trampu, a Hilari Klinton, najverovatnije, silazi definitivno sa političke scene.

 

Problemi u SPC

Srpska pravoslavna crkva se već godinama bori s unutrašnjim problemima. U 2016. godini biće suočena s neminovnim promenama. Neka vrsta reforme je neophodna, jer, ukoliko to ne učine, preti joj sve veći razdor unutar frakcija koje su međusobno posvađane.

Smrt u rijalitiju

Tragična smrt jedne poznate ženske osobe dovešće u pitanje opstanak rijaliti programa, koji je postao opijum za narod. U Srbiji će biti sve više psihijatrijskih bolesnika, ali i narkomana. Lepa vest će stići od naših lekara, koji će ostaviti dostignuće kojima će se cela nacija ponositi.

SUTRA - Šta nas čeka u 2016. (3): Zakopavanje ratnih sekira

2024 © - Vesti online