Nedelja 27.12.2015.
13:10
Vestionline, Tanjug

Vučić: Pa, naravno da uhapšeni tvrde da je u pitanju progon

Tanjug
Vučić: Koji je uhapšen još priznao da je kriv

- Kad ste čuli da je bilo ko uhapšen, a da neko nije rekao da je to progon, kao što svaki uhapšeni tvrdi da je nevin... Ja to još to nisam čuo - rekao je premijer na pitanje novinara o akcije policije u kojoj je uhapšeno 80 ljudi, među kojima bivši ministar, pomoćnici ministra, državni funkcioneri, direktori.

- To je uobičajena priča, politički folklor, a ono što rade nadležni organi to je mnogo ozbiljnije i uvek će tako biti - rekao je Vučić.

U prilog tome on je naveo činjenicu, koju su mediji, kako je primetio, zanemarili, da je među uhapšenima i jedan funkcioner SNS, član njenog Glavnog odbora.

Prema njegovim rečima, važno je da policija radi svoj posao, kao i organi pravosuđa i da se rukovode zakonom.

- Želim im da i dalje uspešno rade, i da narod ima poverenja u to što rade - zaključio je premijer i dodao da će u tome imati podršku.

Podsećamo, ranije u toku dana potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da hapšenje 80 osumnjičenih za malverzacije u oblasti finansijskog kriminala ubrzo dobije sudski epilog.

- Mislim da političari ne bi trebalo da komentarišu ono što je posao nadležnih, pre svega pravosudnih organa i policije, verujem da će cela istraga dobiti konačan sudski epilog, a pre toga niko ne bi trebao da se meša u postupak državnih organa - kaže on.

Osim toga, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović gostujući na televiziji Pink rekao je da da će Vlada i policija u kontinuiranoj borbi dobiti bitku protiv korupcije.

- Ne želeći da ulazim u razloge, moj zadatak je bio da dam nalog policiji da sve što imamo završi, da sve slučajeve razreši i da sve ono što imamo u finalnoj fazi istrage prezentuje tužilaštvu i da krenemo u realizaciju - rekao je Stefanović.

2024 © - Vesti online