Subota 26.12.2015.
22:27
Tanjug

Akcija "Rezač": Vlasniku Beohemije određen pritvor do 30 dana

Tanjug
Vrh policija na konferenciji za novinare povodom hapšenja 80 ljudi

- Sudija za prethodni postupak im je odredio pritvor zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke - rekla je portparol suda Tanja Koljenšić.

Žunić i Drobnjak se sumnjiče da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgvoornog lica, a na saslušanju u tužilaštvu su se branili ćutanjem.

Oni su osumnjičeni da su zloupotrebama oštetili Alfa banku i Vojvodansku banku za oko 580 miliona dinara, odnosno da su pribavili protivpravnu imovinsku korist privrednom društvu “Beohemija" u tom iznosu.

Pritvor određen i uhapšenim Mladenovčanima

Pritvor do 30 dana određen je i bivšem predsedniku opštine Mladenovac Dejanu Čokiću, kao i za još troje odgovornih osoba iz te opštine koje su jutros uhpašene u velikoj policijskog akciji zbog sumnje da su zloupotrebile službeni položaj.

Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor svima zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Osim Čokića, osumčeni su za sada poznati samo pod inicijalima D. T, M. C, i J. M.

Čokić i ostali se sumnjiče da su od decembra 2012. do oktobra 2013. godine imovinu GO Mladenovac - više objekata kompleksa "Koraćićka banja" preneli u vlasništvo preduzeća "Komerc javor" Kovačevac.

Na taj način su oštetili opštinu Mladenovac za iznos od 29.458.850 dinara i za isti iznos pribavili protivpravnu imovinsku korist preduzeću "Komerc javor".

U Višem tužilaštvu u Beogradu u nedelju će biti saslušano još šest osumnjičenih koji su uhapšeni u vezi sa zloupotrebama u Pionirskom gradu i još 11 osumnjičenih iz Sekretarijata za urbanizam i Agenciju za borbu protiv korupcije. Policija je u današnjoj antikoruptivnoj akciji uhapsila 80 osumnjičenih. U pitanju su različiti slučajevi i krivična dela za koja su nadležna različita tužilaštva.

2024 © - Vesti online