Subota 26.12.2015.
13:02
J. L. Petković - Vesti

"Srbe sa Kosova nisu proterali Albanci već SAD i EU"

Tanjug
Razbesneo proterane Srbe sa Kosova: Majkl Kirbi

"Pitamo Vas, vaša ekselancijo, da li znate da je sa prostora Kosova i Metohije proterano 230.000 Srba? Znate li da je njihova imovina uzurpirana, da se njihove kuće sistematski uništavaju, kao na primer, Srpska ulica u Đakovici, da se uništavaju srpska groblja, da se briše svaki trag porušenih i uništenih crkava i manastira? Jeste li čuli o onima koji uznemiravaju crkveni i manastirski mir monaštva Visoki Dečani i manastira Uspenja presvete Bogorodice u Đakovici?

Da li znate da su osnovna prava demokratije, vaše zemlje i Evrope, Srbima na prostoru Kosova i Metohije oduzeta? Da li ste upoznati sa činjenicom da će i 16. godine za redom, Srbi sa prostora Kosova i Metohije Božić dočekati van svojih kuća, u prihvatnim centrima i daleko od svojih svetinja Visokih Dečana, Pećke patrijaršije i Bogorodice Ljeviške?

A znate li da Srbi i Albanci imaju nešto zajedničko? Zajedničku nesreću da od radioaktivnih bombi bačenih na Kosovo i Metohiju 1999. godine stradaju svi, bez izuzetka. Da su, na žalost, mnoge porodice, i srpske i albanske uništene i ostavljene bez ljudske, lekarske i moralne zaštite. Gospodine Kirbi, posetite odeljenje onkologija na Institutu za majku i dete u Beogradu i pogledajte u oči posledicama. Na Kosovu je radioaktivnošću unštena perspektiva ljudskog bića, a o tome svi ćute što je ponižavajuće za ljudski rod.

Poštovana ekselencijo, prenosim Vam ubeđenje proteranih Srba sa Kosova i Metohije, da njih nisu proterali njihove komšije Albanci, već SAD i EU. Jer da vi želite multietničke gradove kao što govorite o multiteničkom sastavu gradova Srbije, Vi se biste potrudili, zajedno sa predstavnicima EU, da Priština, Peć Prizren, Đakovica ne ostanu bez Srba. Gradovi na Kosmetu su jedini etnički čisti gradovi u Evropi.

Voleli bi smo da se sastanemo sa Vama i da vam lično dostavimo ekskluzivne snimke o kamenovanju Srba u Đakovici svih ovih godina za Božić, kao i snimke koji svedoče o uništavanju grobova, kuća, crkava i manastira.

Kako ubeđeni borci za ljudska prava verujemo da ćete se sastati sa nama i odgovoriti na naša pitanja.

2024 © - Vesti online